sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kesäisen kirpeä marjapiirakka

Innostuinpa eilen tekaisemaan marjapiirakan, kun tuli kerättyä ystävän luona punaherukoita. Kaveriksi herukoille päätin heittää pakkasesta muutaman vadelman. Ihan kaikkia (mukamas) tarvittavia ainesosia ei kaapeista löytynyt, mutta hyvää tuli!

Sovelsin vähän Chocochilin vadelmapiirakan ohjeen pohjaa sen mukaan mitä löytyi taikka ei löytynyt, kas näin:

Pohja
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
0,5 dl kivennäisvettä

Päälle
noin pari desiä jäisiä vadelmia
suunnilleen tuplasti punaherukoita
ruokalusikallinen sokeria

Sekoitin ensin sokerin ja margariinin, lisäsin sitten vehnäjauhon, leivinjauheen ja kardemumman - ajattelin, että kun ei vaniljaa löytynyt missään muodossa niin saapahan pohja siitä vähän makua. Vaikka täyte oli minulla erilainen, paistelin silti suunnilleen alkuperäisen ohjeen mukaan.

Painelin siis taikinan piirakkavuokaan, esipaistoin 200 asteessa noin 8 minuuttia. Otin piirakan uunista ja  kaadoin päälle ensin jäiset vadelmat, sitten tuoreet punaherukat ja päälle ripottelin hiukan sokeria. Seuraavaksi paistoin piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, vähensin lämmön 175 asteeseen ja paistoin vielä viitisen minuuttia. Paistoaikaan vaikutti todennäköisesti vielä erilainen täyte, mutta tuon paistelun jälkeen jätin piirakan vielä uuniin jälkilämmölle muutamaksi minuutiksi.

Tällä ohjeella tehty piirakka sopii erityisen hyvin kirpeän ystäville. Jos pitää makeammasta, suosittelen käyttämään makeampia marjoja, esimerkiksi mansikka voisi tasoittaa punaherukan kirpeyttä hiukan. Tai sitten tekee täytteen tuon Chocochilin ohjeen mukaan, johon tulee sokeriakin. Itse tykkäsin tästä omasta sovelluksesta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti