lauantai 10. elokuuta 2013

Yökyöpelin huvituksia

Innostuin tuossa pari iltaa sitten toteuttamaan muutaman idean keskellä yötä, kun olisi ehkä kannattanut nukkua ettei päivisin väsyttäisi niin  kovin. Mutta kun innostus iskee niin se iskee! Tein pari näperrystä, joiden inspiraatiot löysin nappi-ideoita etsiessäni.

Ensimmäinen kuva on otettu kauniin luovasti taskulampun valossa, sillä halusin kuvan myös projektin alusta mutta oli kovin pimeää ja salama vääristi värejä ihan pieleen. Aloitin uudella neulatyynyllä, joka tulikin tarpeeseen kun sain juuri kourallisen uusia nuppineuloja lahjoituksena. Näin sain käyttöä myös joskus ystävältä lahjaksi saadulle mukille, josta en ole raaskinut luopua vaikken sitä olekaan juuri käyttänyt kun kaapit on täynnä muitakin kuppeja. Nyt se kaunistaa tietokonepöytääni joka päivä.

Ohjeessa, jonka luin, neuvottiin aluksi vain täyttämään kuppi vanulla. Mietin mielessäni, että saattaa loppujen lopuksi olla hieman hankalaa saada vanu sillä systeemillä tarpeeksi tiivisti, joten pirkkanikseilin ensin vanun vanhojen sukkahousujen kärkeen. Kokeilin pari kertaa tunkea vanusukkiksia teemukiin varmistaakseni, että täytteestä tulee sopivan kokoinen. Leikkasin kankaasta ympyrän, joka oli hieman mukin suuaukkoa isompi ja ei muuta kuin vanusukkahousut mukiin, kangasympyrä päälle ja kuumaliimapistooli käteen. Oli tosin melko hankalaa liimata kangasta mukin reunoihin varsinkin kun pienessä kuumaliimapistoolissani ei ole liipaisinta - aikamoista säätämistä kun piti kesken kaiken vaihtaa liimapuikko pistooliin ja sitten koittaa yhtä aikaa pitää asetta kohdillaan, työntää liimapuikkoa aseeseen ja pitää kangasta sopivasti. Kolmas käsi olisi ollut tarpeen! Lopputulos ei ollut niin siisti (täydellinen) kuin olisin halunnut, mutta nuppineulat peittävät mukavasti liimatahrat. Hienohan siitä tuli!



Kokeilin myös nappiriipuksen tekemistä vastaavalla reikämuovilla kuin nappi-postauksessa mainitsemassani ohjeessa, mutta totesin sen olevan liian iso ja kömpelö koruksi. Siispä keksin sille muuta käyttöä. Edellä mainitussa postauksessa oli myös idea napeilla koristeltuun laukkuun, joten päätin lisätä vähän eläväisempää pintaa erään laukun läpän reunaan. Se oli mielestäni sen verran kiva idea, että tein vielä toisen vastaavan nappirykelmän viereen - kuvan ottamisen jälkeen lisäsin vielä erikseen punaisen napin väriä antamaan. Saa nähdä oliko tämä tässä, vai jatkuuko laukun tuunaus. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti