tiistai 9. heinäkuuta 2013

Makuja

Ruokarintamalla olen säilönyt makuja mm. tekemällä itse kuusenkerkkäsiirappia ja -snapsia sekä viime vuoden puolella vaniljauutetta, jota annoin myös lahjaksi. Eilen katselin sattumalta Camilla Plum ja yrttimaan aarteet-sarjaa, jossa Camilla teki mm. yrttisokeria. Yrttisokeriin tuli tuoretta inkivääriä, chiliä sekä jotain sitruunaista pensasta, jonka (latinankielistä) nimeä en nyt edes muista, ja tietty sokeria - tehosekoittimessa sekaisin ja kuivumaan. Aion ehdottomasti tehdä jossain välissä jotain vastaavaa, inkiväärillä ja chilillä maustettua sokeria voisi varmasti käyttää myös juomissa flunssaa torjumaan.

Aiemmin sain Jamie Oliverilta idean chilisuolaan, jossa vastaavasti tehosekoittimessa hiennonnetaan ensin chilejä maun mukaan, sekaan merisuolaa ja avot! Tietäisin myös ainakin pari ihmistä, joille vastaavaa voisi antaa lahjaksi. Sormet syyhyävät siis senkin takia, että tässä on melko mainioita lahjaideoita. Täytynee jossain välissä lähteä suola- ja sokeriostoksille.

Koska pelkkä tekstipostaus olisi niin tylsä, tässä kuva kevään kuusenkerkkäsnapsi-projektista, jonka tulos on jo pullotettu ja hyväksi todettu, mutta ei ole tullut otettua kuvaa valmiista nesteestä.




(Kiinnostuneille, tästä linkistä löytyy käyttämäni ohje kuusenkerkkäsiirappiin, -snapsiin ja -likööriin!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti