sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Suklaa-vadelmakakku

Eilen kävin vanhempieni kanssa poimimassa vadelmia ja päätin sen kunniaksi leipoa kakun! Koska suklaa ja vadelmat sopivat mainiosti yhteen, päätin täyttää ja koristella suklaakakkupohjan vadelmilla. Päälle tuli samantien myös punaherukoita antamaan lisäkirpeyttä ja vähän muita koristuksia. Tavattoman hyvää! Ajattelin sitten jakaa reseptin muidenkin iloksi.




Pohja on tehty tämän Kamomillan konditorian ohjeen mukaan sillä erotuksella, että laitoin noin 2 dl kaakaojauhetta koska halusin varmistaa extrasuklaisen elämyksen. :3 En nyt viitsi reseptiä tähän copy&pasteta kun siinä ei sen kummempia muutoksia ole. Mainio suklainen pohja, ja kaiken lisäksi (lehmän)maidoton & kananmunaton, eli sopii myös vegaaneille ja monille allergikoille. Ai niin ja käytin myös itse tehtyä vaniljauutetta ja lotrasin sitä jonkun pari-kolme lusikallista, koska yleensäkin laitan vaniljaa hiukan enemmän kuin resepteissä...

Itse paistoin pohjan uunipellillä, joten paistoaika oli hieman lyhempi ja kakun kasaaminen on mielestäni helpompaa, kun pohjan voi vain leikata keskeltä kahtia ja nostaa näin tulleet puolikkaat toistensa päälle. Kostutukseen käytin jäähdytettyä kahvia viskitilkalla, kakun väliin survottuja vadelmia.

Kuorrutus
0,5 dl kauramaitoa
125g (maidotonta) tummaa suklaata
tomusokeria
tilkka kauramaitoa 

Mittasin pieneen kattilaan 0,5 dl kauramaitoa, jonka kiehautin ja sulatin suklaan maidon sekaan. Tomusokeria en valitettavasti mitannut kun lisäilin sitä mutu-tuntumalla, mutta jokunen desilitra tuli käytettyä. Lisäsin sitä niin kauan, että suklaaseoksesta tuli jämäkkää ja hiukan vaikeaa sekoittaa - sitten lisäsin vielä pari lusikallista kylmää kauramaitoa, niin että kuorrutuksesta tuli taas juoksevampaa ja helpommin levitettävää.

Sitten vain levitin kuorrutuksen parhaani mukaan kakun päälle. Lisäksi marjoja, muutama mintunlehti ja juolahtipa mieleeni hakea jokunen kurkkuyrtin kukkakin koristeeksi. Siniset kukat näyttävät upeilta punaisten marjojen ja vihreän mintun kanssa! Vaikka itse sanonkin, tämä on ehkä nätein kakku, jonka olen koskaan tehnyt. Tosin jos on sattunut näkemään muita tekemiäni kakkuja tietää, että siihen ei paljoa vaadita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti