maanantai 30. syyskuuta 2013

Chilisuola


Sain jokin aika sitten vihdoin tehtyä omaa chilisuolaa, tosin säädinkin sen kanssa kyllä kahteen otteeseen. Laitoin ensin tehosekoittimeen tuoreen habaneron ja jalopenon, tarkoituksena lisätä noin 1,5 dl karkeaa merisuolaa. Tuoreen chilin kastellessa suolan se kuitenkin pakkuuntui sen verran, että piti listätä vielä noin desi suolaa, että sain seoksen pyörimään edes jokseenkin kunnolla. Annoin suolan kuivua lautaselle levitettynä useamman päivän ennen purkittamista.

Itse olen kuitenkin vähäsuolaisen ruoan ystävä ja ideana oli saada tuohonkin suolaan kunnolla chilin makua, ettei tarvitse hirveästi sitä lisäillä ruokiin. Testierä jäikin sen verran miedoksi, että lisäsin myöhemmin samaan suolaan vielä yhden turbo pube-chilin ja jonkun peruspunaisen chilin. Sillä erää tuli makoisampaa suolaa! Vielä saisi ehkä vähän enemmän olla potkua, mutta jos sitä seuraavalla kerralla laittaisi sekaan vaikkapa naga morichia.

Kovin paljoa en ole ruoanlaitossa testaillut chilisuolaani, mutta ehtiihän sitä. Tärkeintä tekemisessä lienee se, että käyttää chilejä oman maun mukaan. Tämä on myös mainio lahjaidea chilin ystäville, kunhan osaa suunnilleen arvioida miten tulista lahjan saaja sietää/tykkää syödä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti